Начало |История |За нас |Производство |Във винарната |Продукти |Контакти


         
Вино | Ракия | Ликьори и Бренди | Награждавани Вина | Наливни Вина |

Бяло вино
   

Шардоне 2011 – Златен Ритон на Винария Пловдив 2013

ИЗТЪНЧЕН ПОБЕДИТЕЛ
Прекрасната комбинация от една много добра реколата и приносa на екипа на Винарна Бойар са допринесли за уникалния, плътен и хармоничен медено-ванилен-липов вкус на това вино наградено с най-голямото отличие за високо качествени вина в Бьлгария, Златен Ритон. Неговата плътност и хармоничност го правят добра компания дори и за най-изискания вкус.

 
Червено вино
   

Сира 2011 – Златен Медалист на Винария Пловдив 2014

КОМПЕКСНО И ИНТЕЛИГЕНТНО
Това уникално червено вино, реколта 2011, интегрира модерните методи на произвотсво и високите качества на гроздето сира подчертани от една много добра за винопроизвотството година. Виното спелечи златен медал на международното сьстезание Винария Пловдив, кьдето се конкурират едни от най-добрите вина на местно и международно ниво. Отлежавайки 10 месеца в френски дьбови бьчви това вино впечатлява с наситения си и пльтен вкус изпьлнен с многопластов аромат от черни плодове, карамел, конфитюр от пушени сини сливи и благословията на майката природа.

 
Червено вино
   

Мерло 2013 – Носител на златен медал от Винария 2016

ЕДНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО!
Поморийският регион винаги е бил прочут най-вече с отлични бели вина. Затова за нас беше предизвикателство да засадим и отгледаме подходящ клон на сорта Мерло в нашия регион и да приложим технологията разкриваща максималните качества на този интригуващ сорт. В крайна сметка успяхме и създадохме едно плътно на тяло вино с меки танини и завладяващи аромати на червени плодове и пипер.
Успешно придадохме на виното благородството на леко изпечен дъб и допълнихме вкусът и ароматът с премерено отлежаване в дъбови бъчви.

 
Бяло вино
   

Шардоне и Вионие

ЕДНА ЕМОЦИЯ РОДЕНА ОТ СЛЪНЦЕТО И МОРСКИЯ БРИЗ!
Поморийският регион, като че ли е създаден да ражда превъзходно Шардоне. Климатът, почвите, леките и прохладни ветрове са предпоставка в лозята ни да царува първенецът на белите сортове. Отскоро към него се присъедини и сортът Вионие от който се произвеждат качествени и ароматни вина. Перфектната зрялост до която достигат тези два сорта е изразена в отличното съотношение между захари и киселини, които доставят на виното стегната и хармонична структура. Накрая се долавят ванилови нотки, предадени на виното в резултат на шестмесечно отлежаване в дъбови бъчви. Шардоне и Вионие е отлично тероарно вино с потенциал за отлежаване в бутилка.

 
Бяло вино
   

РОЗЕ

ЕКЗОТИЧНА, МОРСКА МЕЧТА!
Произведено от сортовете Мерло и Сира. Притежава нежен бледорозов цвят. Сортът Мерло предава аромати на червени плодове-малини, личи и касис, а Сира допринася за ароматите на треви и подправки. Това вино се предлага и във вариант полусухо. То се разгръща многопластово в устата-започва нежно и елегантно, в средата завладява с аромати и свежест и завършва със сладък финал. Сервира се при температура от 10 до 12 градуса.

 
Бяло вино
   

РИЗЛИНГ

НЕЖЕН, МОРСКИ БРИЗ!
Произведено от сорта Немски Ризлинг ,от собствени ,млади лозя. Притежава жив , бледозелен цвят. Ароматът е комплексен - плодове,восък и подправки. Вкусът е изтънчен и свеж. Това вино се предлага и във вариант полусухо . Киселините и захарите влизат в една перфектна комбинация и предават на на виното заобленост и приятен,сладък послевкус. Консумира се охладено от 8 до 10 градуса.

 
    

Boi&Ar Ltd. - town Pomorie - +359 596 22420; +359 886 077 132; boyar@abv.bg