Начало |История |За нас |Производство |Във винарната |Продукти |Контакти


         
ДЕГУСТАЦИЯ

Винарска изба "Бойар" предлага разнообразни мероприятия и дегустации. 

Изберете най-подходящият за вас вариант, съобразен с вашите интереси, свободно време и възможности.

Вариант 1

Това е най-краткият вариант, с продължителност 30 мин .   

Цена за "Вариант 1" - 6 лв. без ддс

Включва обиколка на ВИ - най - близкото лозе, откритата площадка където се приема и преработва гроздето, подземна изба, в която се обработват и съхраняват вината и накрая – най - атрактивната част - две подземни изби, в които са разположени  бъчви от френски и калифорнийски дъб за ферментация и стареене на качествени вина. Там ще ви бъде предложена  чаша червено вино. По време на цялата обиколка ще бъдете придружени от специалист - енолог, който ще ви въведе в тънкостите на винопроизводството и ще отговори на всички интересуващи ви въпроси.

Накрая може да посетите фирмения магазин откъдето ще имате възможност да закупите вина, ракии, бренди и ликьор собствено производство на атрактивни цени.

Вариант 2

Включва обиколка на избата и дегустация на продукти ,произведени във ВИ "Бойар"

Времетраене на "Вариант 2" - 1 час и 30 мин

Цена за един посетител - 16 лв без ддс

Обиколката продължава 30 минути и включва всички етапи като във "Вариант 1". Дегустацията се провежда в специална зала и се ръководи от специалист,който ще  ви покаже в началото как професионално се оценя виното за да го "почуствате" и "разберете" - визуално, в ароматно отношение и на вкус. Дегустацията продължава 1 час и включва две бели и две червени вина от най - интересните и качествени реколти и сортове, както и един аператив по избор - ракия, бренди или ликьор.

Напитките са придружени от блюдо, включващо:

      -          сирене, кашкавал, шунка, луканка и пастърма

      -          хлебче

      -          минерална вода

По време на дегустацията ще разберете по какво се отличават вината от различни сортове и реколти, а специалистът ще обясни и по какъв начин е направена всяка от предложените напитки. Мероприятието завършва с посещение на фирмения магазин, където имате възможност да закупите напитки на атрактивни цени.

Вариант 3

Включва обиколка на избата и разширена дегустация на продукти,произведени във ВИ "Бойар"

Времетраене за "Вариант 3" - 1 час и 50 мин.

Цена за 1 посетител - 18 лв. без ддс

Обиколката продължава 30 минути и включва всички етапи като "Вариант 1"

Дегустацията  се провежда в специална зала , ръководи се от специалист и продължава 1 час и 20 мин. Както във "Вариант 2" ще имате възможност да опитате две бели и две червени ,специално селектирани вина. Избирайки "Вариант 3" ще дегустирате и от трите вида аперативи:

-         ракия "Анхиало" - специална селекция

-         бренди "Аристократ"

-         ликьор "Амареле" - натурален ликьор от вишни.

Специалистът ще ви разкаже интересни факти ,свързани с начина на приготвяне,сортовете и реколтите на вината. Интерес за вас ще  представляват и "тайните"  на трите вида високоалкохолни напитки, обединени в т. нар. "фамилна колекция" Към вината и аперативите е включено блюдо с мезета,хлебче и минерална вода както във "Вариант 2". Накрая може да посетите фирмения магазин и да закупите продуктите на "Бойар" на атрактивни цени.

Важно уточнение

Всички заявки за посещение и за трите варианта се правят един ден предварително за съгласуване на свободните часове. Краен час за посрещане на групи 15.30 мин.

Boi&Ar Ltd. - town Pomorie - +359 596 22420; +359 886 077 132; boyar@abv.bg